Akció!

3 990 Ft 3 390 Ft

A történet kétezer évvel napjaink után játszódik. Helyszín az Ismert Világ, amely a mai Európa területe. Az emberek középkori viszonyok között élnek, épp úgy, mint a XI-XII- században…

Kategória:

Leírás

A történet kétezer évvel napjaink után játszódik. Helyszín az Ismert Világ, amely a mai Európa területe. Az emberek középkori viszonyok között élnek, épp úgy, mint a XI-XII- században. Az országok királyságokba szerveződtek, melyek igazi irányítói a királyok tanácsadói, a tanácsnokok. A titokzatos tanácsnokok magasabb tudás birtokosai. Ők irányítják az egyházat, szüntetik meg a járványokat, növelik a termést és kezükben tartják a politikát.

A több szálon zajló események összefüggésben állnak egymással. A kétezer éve szilárd tanácsnoki rendszer válságban van. A királyságokban minden generációról generációra ugyanúgy történik, a fejlődés ismeretlen fogalom. Erről a tanácsnokok tehetnek, akik az állandóság fenntartására törekednek.

A francia királyságban Perrier tanácsnok nehéz helyzetben van. Anglia háborúval fenyegetőzik, a gyenge király trónja inog, az erős főnemesi ellenzék a fejét követeli. A háttérben a királyi trónért gyilkos szövetségek küzdenek egymással, Perrier közöttük próbálja érvényesíteni akaratát. Angliában Mortimer király a tanácsnoki rendszer ellen fordul. Ebben segítségére van a rettegett hadúr, akit a háta mögött az egész Ismert Világ Stratégának hív.

Spanyolországban is élet-halál harc folyik a trónért. García tanácsnok mindent elkövet, hogy a trónörökös infánsnőt életben tartsa. Ellenfele az öreg király ifjú hitvese, aki gyermeket vár. Az örökösödési viszály nagy hatással van az egész térségre.

A könyv, a fordulatos történéseken túl, morális kérdéseket is feszeget.

 • Van-e joga egy kis közösségnek irányítani a többséget?
 • A nemes, vagy nemesnek hitt cél feljogosít-e az erőszakra?
 • Meg lehet-e állítani a fejlődést?
 • Vajon alakítható-e a jövő?

A történelmi események árnyékában szerelmek, barátságok szövődnek, melyek alapvetően megváltoztatják a szereplők életét, épp úgy, ahogyan a valóságban.

További információk

Szerző

Hídvégi Igor

Kiadó

Faqore Kft.

Oldalak száma

536

Borító

keménytábla, védőborító

ISBN

978963123716

Nyelv

magyar

Kiadás éve

2015

Olvass bele

– A tanácsnokok a régi kor összeomlása után pár évtizeddel jelentek meg – folytatta Black.
– Biztos, hogy ez a régi kor létezett, és nem ők találták ki? – firtatta Mortimer, közben vakarózott, szúrta a ruhája, vagy csak beképzelte magának. A régi időkről mindenkinek tudomása volt, de minden fontos dologban csak úgy juthatnak előbbre, ha megkérdőjeleznek mindent, amit más elfogad, ez volt az uralkodó alapelve.
– Nem hiszem, királyom. Bár az ősi könyvek már rég elporladtak, a királyi másolók sok kötetet írtak le újra meg újra, így napjainkban is van a királyságokban pár kötet abból az időből, és az összes forrás egy irányba mutat. Szerintem létezett az a régi idő, amikor az emberek sokan éltek hatalmas városokban. Ezenkívül minden királyságban találni furcsa tárgyakat, romokat, túl sok az egyezés, biztos, hogy igaz.
Black ugyanazzal a merev testtartással állt a király előtt, mint a beszélgetés elején. Az arcáról semmilyen érzelmet nem lehetett leolvasni. Többnyire nem jellemezték heves megnyilvánulások a viselkedését.
– Rendben, megjelentek a tanácsnokok. Tovább! – emelte meg a hangját Mortimer. Mindig türelmetlen volt, a viadal és a protokoll még kiállhatatlanabbá tette. Sir Lemmyt láthatóan hidegen hagyta a király kedélyállapota.
– A káoszból rendet teremtettek, a háborúzó hordákból létrehozták a királyságokat. Megalkották a törvényeket, a közös nyelvet, bevezették a mai vallást, megszüntették a járványokat, segítettek a parasztoknak a földeken, ezért sokkal több lett a termés, és minden király mellé rendeltek egy tanácsnokot – sorolta Black a köztudott tényeket.
– Hogy tudták mindezt véghezvinni, amikor olyan kevesen érkeztek? – vágott közbe a király.
– Magasabb tudás birtokosai voltak, mint ahogy mostanság.
A mai napig felügyelik a munkákat a földeken, gyógyszereket készítenek, irányítják az egyházi ügyeket, tanácsokat adnak a királyoknak – válasz közben Black elhúzta a száját, ami nála heves gesztusnak számított. Még Mortimernek is feltűnt a tőle szokatlan megnyilvánulás.
– Mintha nem tetszene valami, kedves barátom – gúnyolódott a király.
– Persze, hogy nem tetszik, felség – vakarta meg az állát Black.
– Irányítani neked kell, és természetesen az én tanácsaim nagyobb hasznodra vannak, mint a tanácsnok okoskodásai.
– Ez így van, de nyíltan nem lehet ellenkezni az öreg Ed Wilder tanácsnokkal, ma még… – mosolyodott el Mortimer.
– Ez igaz, felség, óvatosnak kell lennünk, bár Wilder már biztosan érzi, hogy nem ő diktál az Angol Királyságban, hanem te.
– Menjünk tovább! – rendelkezett Mortimer. – Közben sikerült úgy megigazítania a nyakánál az inget, hogy azt két gomb bánta.
– Tudjuk, hogy a tanácsnokok olyan gyűrűt viselnek, amelyben méreg van – folytatta Black –, így védik meg magukat a kínvallatástól. Emlékszel, felség, mi történt, amikor el akartuk fogni az észt király tanácsnokát?
– Nehogy szóba hozd! – vakkantotta Mortimer. Pedig mindent megszerveztek. Egy kis csapat angol álruhában elrabolta az észt király tanácsnokát, miközben Mortimer Badolfin királlyal vacsorázott. Még a keresésben is segítette, hogy ne keveredjenek gyanúba. Az akció sikerült, de mégsem hozott eredményt. A tanácsnokot ki akarták vallatni, de hiába fogták le, a gyűrűt egy kézzel is működésbe hozta, és azonnal meghalt.
– Ha egy királyság tanácsnokot szeretne, akkor a vártornyokra fehér zászlókat kell kitűzni – lépett túl a kínos eseten Black. – Nem kötelező tanácsnokot kérni, de ha egy ország nem akarja a tanácsnoki segítséget, akkor érdekes módon hamarosan járvány lesz, tönkremegy a termés, vagy valamilyen más szerencsétlenség éri az országot. Ez biztosan nem véletlen, hanem ők idézik elő a vészt valahogyan. Kijátsszák ellenünk a nyilvánvalóan nagyobb tudásukat, és egyszerűen kikényszerítik a kérést.
– Igazad lehet, az anyjuk keservit! – szitkozódott Mortimer, majd felugrott, és az ablakhoz lépett. Kint, az udvaron már javában zajlottak a másnapi esemény előkészületei. Munkások ácsolták az emelvényeket, fegyvermesterek hozták a kardokat, sisakokat, pajzsokat.
– Azt sem tudjuk, hogy hol van a tanácsnokok országa – mondta Black, aki belemerevedett abba a feszes pózba, ami leginkább a vigyázzálláshoz hasonlított. – Azt mondják, hogy a hazájuk az Orosz Királyságon túl, a jéghideg pusztában van. Akármennyi küldöttség indult oda, vissza egy sem tért. A tanácsnokok ezt azzal magyarázzák, hogy a hideg végzett velük, szerintem pedig nem. Az országukat Atlantisznak nevezik, egy mondabeli letűnt világ után, és ember még az Ismert Világból nem járt ott.

Érdekelhetnek még…

Hozzászólások

 1. Ország Erika
  2018-02-09

  Válasz

  A karácsonyi ajándékok között volt, és már rég kaptam ennyire szívemnek, fantáziámnak jobban tetszőt. Már az első lapokkal tudtam, hogy nehezen fogom letenni, de az biztos, hogy sütés-főzés közben valahol a kezem ügyében lesz. Élveztem minden fejezetét. Nagyon várom a 3. részt! Szerettem, hogy kiszámíthatatlan, meglepetések érnek minden fejezet végén. Ha véletlenül kitaláltam egy ügy kimenetelét úgy lelkesedtem mint egy kisgyerek.

 2. Kiss Györgyi
  2018-02-09

  Válasz

  Az első pár oldalnál már sejtettem, hogy nem egy unalmas regényt tartok a kezemben… Felültem hát a száguldó vasútra és folytattam az olvasást. Zseniális! Ha a középkori körülményektől eltekintünk, akár napjainkban is játszódhatna a történet, ahogy erre utalnak is valahol a könyvben. Összefoglalva: izgalmas, fordulatos, néhol igen meglepő és számos tanulságot is levonhatunk belőle, ha akarunk. Ezek után kíváncsi vagyok a második részre, sikerül-e folytatni a meglepetések sorozatát. Másoknak is ajánlom!

 3. Egervári Vera
  2018-02-28

  Válasz

  Izgalmas volt, letehetetlen. Várjuk a következő kötetet.

Válasz

* Adatvédelem

*

Elfogadom

Az alábbi HTML címkéket használatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*