3 990 Ft

Három év telt el az első kötet történései óta. Az Ismert Világ forrong. A tanácsnoki rendszer ellen forduló Anglia magára maradt a többi országgal szemben…

Kategória:

Leírás

Három év telt el az első kötet történései óta. Az Ismert Világ forrong. A tanácsnoki rendszer ellen forduló Anglia magára marad a többi országgal szemben. A háború elkerülhetetlennek tűnik, ám egy nem várt fordulat felülírja a térségben kialakult helyzetet.

Sir Lemmy Black maroknyi csapatával öngyilkos küldetésre szánja el magát. Még közvetlen környezete sem hisz vállalkozása sikerében, sőt úgy gondolják, hogy a hadvezért elvakítja saját legyőzhetetlenségébe vetett hite. Ráadásul magára hagyja Mortimer királyt, akinek ingatag hatalmát külső és belső ellenség is támadja.

Franciaországban Fernand király képtelen elviselni az uralkodással együtt járó felelősséget. Perrier tanácsnok tovább folytatja a hatalmak közötti kötéltáncot, de rajtaveszt. Elindul egy olyan lejtőn, ahonnan már nincs visszaút.

A spanyol infánsnő, Teresa sincs könnyű helyzetben. Olyan emberhez kell feleségül mennie, akitől undorodik. Elhatározza, hogyha kell, akár élete árán is megakadályozza a frigyet.

A sok szálon futó történet szereplőit az élet dróton rángatja olyan irányba, amerre maguktól sohasem mennének. Sorsuk újra meg újra összefonódik, és ez hatással van az egész Ismert Világ történelmére is.

További információk

Szerző

Hídvégi Igor

Kiadó

Faqore Kft.

Oldalak száma

561

Borító

keménytábla, védőborító

ISBN

9789631272840

Nyelv

magyar

Kiadás éve

2016

Olvass bele

– Szép! – mosolyodott el a kikötözött tanácsnokkal szemben álló Girard. – Komolyan megleptél. Nem hittem volna, hogy két teljes nap után sem vetted igénybe a gyűrűdet.
Perrier nem válaszolt. Megpróbált gondolkodni, amire csak akkor volt módja, amikor megszűnt a velejéig hasító fájdalom. Persze ilyenkor is pokolian kínozták a sebei, de fájdalom és fájdalom között óriási különbségek voltak. A segéd lubickolt újonnan szerzett hatalmában, ezért minél többször át akarta élni azt, amikor ott állhat a tanácsnok előtt. Perrier tudta, hogy azért nem ejtettek rajta komoly sebet, mert a hóhérok még hetekig akartak játszadozni vele, vagy addig, amíg kénytelen lesz megölni magát. Hogy folyamatosan kínozni tudják a meglévő égési sebeit, és az ujján kitépett körmei miatt érzékennyé vált körömágyát vették kezelésbe. A friss sebekbe hintett só őrült fájdalmat okozott.
Talán – gondolta Perrier – még van ideje, ha ki tud tartani, lehet, hogy nem is kevés. De vajon meddig képes erre, és ami sokkal fontosabb, a szenvedéseinek van-e értelme? Mert végiggondolva nem volt miben bízni. Azor és emberei halottak. A Stratéga útnak indult, s amúgy is, miért mentené meg a legfőbb ellenségét?
A király pedig kifejezetten örülne a halálhírének. Szóval a gyűrű kezd egyre vonzóbbá válni – jutott a végső következtetésre Perrier.
– Olyan csendes vagy az utóbbi időben – folytatta kéjesen Girard – mármint, ha szavakról beszélünk, mert az ordításban jeleskedsz, az biztos.
A tanácsnok továbbra sem válaszolt, mert nagyon is tisztában volt azzal, hogy mi történne, ha visszaszólna. Dacolni csak az tud, akinek megvan az ereje az ellenálláshoz. Az ő kezében pedig nem volt adu, csak egy a végső vereséget beismerő, mérgezett ékszer. A szemébe nézett kínzójának. Két napja ez a tekintet adott neki erőt. Azt a szempárt figyelve, újra meg újra dac költözött a szívébe, és egy gyötrő gondolat duzzadt hatalmassá: nem nyerhetsz, te büdös patkány!

Érdekelhetnek még…

Hozzászólások

Válasz

* Adatvédelem

*

Elfogadom

Az alábbi HTML címkéket használatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*